Fotoğrafım
Türkiye
BAŞIMLA GÖNLÜMÜ EDEMEDİM EŞ BİRİ YÜZ YAŞINDA BİRİ YİRMİBEŞ -SİYAH ZAMBAK-

12 Ocak 2011 Çarşamba

Evlilik Hakkında

 ERKEK LERE ÖZEL

*Önce Selam sonra kelam.. İlk işiniz ev halkını selamlamak olsun, (güleryüzle)..

*Ayakkabınızı dışarda çıkardığınız gibi elinzden geldiğince işinizi de ki olayları da kapıda çıkarmalısınız..(evdekileride bunalıma koymamak,durup dururken ortamı germemek için)

*Eş; yoldaştır, sırdaştır, hayat arkadaşınızdır diye iş sıkıntılarınızı  mümkün olduğunca paylaşmayın ve aile sırlarınızı ifşa etmeyiniz

*En önemli unsurlardan birtaneside şu ki: Lütfen!.. Eşlerinize güvenin, o çocuklarınızın annesi ve herkesten çok mahremiyetinizi bilen kişidir..Güven olmazsa huzur olmaz huzur olmazsa mutluluk olamaz bunuda unutmamalıyız..

*Lütfen!.. Eşlerinizi yalan söylemeye ve arkanızdan gizli işler çevirmeye mecbur bırakmayın... Bir isteği olduğu vakit  hemen red etmeyiniz, açık bir kapı bırakınız(tabi eğer zaruri birşeyse) imkanlarınız el vermiyorsa bile konuşmakta fayda var,  şu anda imkanım yok ama düşüneceğim ve inşALLAH en kısa zamanda bir çözüm bulacağız  (maddi gücümüz yeterse) alırız, lütfen beni sıkboğaz etme bunalıma koyma diye nazikce uyarmayı da unutmayınız..

*Eğer "yok almıyoruz ,neye lazım ki saçmalıyorsun, ihtiyacımız yok(?!) derseniz... kaybeden siz olursunuz

*
Ailenize karşı önyargılı davranmayınız ,dinleyin, paylaşın sıkıntıları da sevincleri de (ama sadece ailevi problerinizi,yani bir bakıma haftada bir de olsa toplantı yapın) onlar ağızlarını açar açmaz "höyttt" deyip susturursanız eğer başkalarından duyarsınız ailenizle ilgili evinizde olanları,yani siz kulaklarınızı kapatrsanız mahalledekiler açar...•Evini harçlıksız bırakma,
•onları kimseye muhtaç etme!

•Evine geldiğinde selamla ve güler yüzle gir ki, ev halkı senin geldiğine sevinsin.
•Şunu bil ki, az olan helal kazanç, çok olan haram kazançtan hayırlıdır.
•Haram lokma yeme, hanımına ve çocuklarına da yedirme!
•Evini Kuran'sız, kitapsız ve namazsız bırakma! Sabah namazına kalktığında ev halkını da kaldır ki, rahmet ve bereket gün boyu sizinle olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder