Fotoğrafım
Türkiye
BAŞIMLA GÖNLÜMÜ EDEMEDİM EŞ BİRİ YÜZ YAŞINDA BİRİ YİRMİBEŞ -SİYAH ZAMBAK-

16 Şubat 2011 Çarşamba

Müslüman

Eğer müslümanım diyorsanız çok büyük bir iddiada bulunuyorsunuz demektir. Bu Allah ile yürümeye başlamak ,kalpsiz dünyanın kalbi olmak, vicdanın ve merhametin sesi olmak demektir.

Komşusu aç iken tok yatmamak, kendisi için istediğini kardeşi için de istemekdir. İnsanların elinizden ve dilinizden emin olması, yediğinizi paylaşmanız, içtiğinizi bölüşmenizdir. Arşı titreten öksüz ağlamasında ''imdat''diye bağıran yaşlı , kadın ve çocuk feryadından,''insanlık öldü mü?''diye inleyen mazlum inlemesinden geceleri uyuyamamak, yollara düşmekdir.


Dünya nın bütün ezilenlerinin ,mahrumlarının,mağdurlarının sorumluluğunu üzerine almakdır. Ateşlere atılmayı, çarmahlara gerilmeyi göze almakdır. Boyuna toplamak değil, hep dağıtmakdır. Olmayanı ele geçirmek değil, olanı elinden çıkarmakdır. ''Ben'' değil ''Biz''demesini bilmekdir. Müslüman olduk dediğiniz de  sizi işte bunlar bekliyor.....

Sizi böyle zorlu, yaman bir yol bekliyor. Buna varım diyorsanız Allah ile yürümeye katılın ''Ben buna gelemem '' diyorsanız kendinizi boş yere aldatmayın . Siz ''İSLAM OLDUK'' demeyi ne sanıyorsunuz? ey her devrin adamları!!!  Ne sanıyorsunuz? Allah ı emrinize amade lalanız, peygamberi bekçiniz,dini köşkünüz,kitabı para makineniz,cenneti yatağınız,cehennemi şömineniz mi?

0 yorum:

Yorum Gönder